KONGSÖK FÖR HELA SLANTEN, NÄSTAN…

Vilken härlig vinter vi fick till sist! Flera veckor med snö och minusgrader! Maia älskar att rulla sig i snön, Vizzla lika tokig i snövallsrace, så de har fått njuta för fullt 🙂 Nu har dock plusgraderna satt fart och snön är på väg bort, det blir några slaskiga veckor att vänta…. Som tur är har vi varit flitiga med att boka Anicurahallen, så minst ett inomhuspass i veckan att se fram emot under hela mars.
I början av januari startade jag upp specialsöksträningen med Vizzla, alldeles för kul för att bara köra med Maia 😉 Hon hade väldigt svårt att frysa på kongen till att börja med, men när vi övergick till godisbitar, ja då släppte det – hon förstod då vad det var som förväntades av henne 🙂 Hennes markeringar är bra mycket bättre än Maias, Maia vill gärna ta kontakt med mig när hon hittar gömman. Däremot så har Maia ett otroligt fint sökarbete och med bra uthållighet.

Nästa lördag är det specialsökstävling klass 1 på klubben och vi hade tur med lottningen och kom med! Våra markeringar sitter ju som sagt inte speciellt bra, men syftet med tävlingen är för mig att få reda på hur det går till så att framtida träningar kan planeras lite därefter. Ska bli väldigt kul om än nervöst! 😉

Igår var Suzanne och jag och körde specialsök på Vidingsjö Motionscentrum här i stan, lyckad och rolig träning på alla sätt och vis. Nedan ett litet axplock från båda hundarna på hur det såg ut! Nu ska vi ut och leta 6 gömmor var här hemma i trädgården – ikväll blir det inomhusträning med Mats och Bingo 🙂

Kommentera