Detta har hĂ€nt…. 😜

Nu, igen, har jag bestĂ€mt mig för att ta tag i bloggandet – inte minst för min egen skull 😉 Ska försöka att ge mig pĂ„ en summering av det som hĂ€nt sen sist i stora drag.

19 juni Ă„kte Vizzla och jag till Roslagens BK för att köra MT, Mats och Bingo var med som sĂ€llskap och Mats hjĂ€lpte till att filma (tusen tack för allt!! đŸ€©) dĂ„ husse fick stanna hemma med Maia som varit dĂ„lig (stel i nacken 😱)

Av den lilla kullen, som krympt frĂ„n 4 till 3, var det tvĂ„ som kom till start – Volly & Vizzla. BĂ„da blev godkĂ€nda (Volly 367p och Vizzla 466p) 😍 Vizzla gjorde ett fantastiskt fint MT och tog inte till mer skĂ€rpa en nöden krĂ€vde, avreagerade direkt utan nĂ„gra som helst kvarstĂ„ende rĂ€dslor! Tycker dock att hon borde ha reagerat nĂ„got pĂ„ “dumpen” i alla fall 😉 Fick fina lovord frĂ„n domarna och ja, det kĂ€nns ju extra kul förstĂ„s!

Volly& Vizzla pÄ Roslagens BK

NĂ„gra dagar senare var det dags att Ă„ka till Söderköpings BK för en kvĂ€llstĂ€vling i lydnad, premiĂ€r för oss klass 1. Vizzla kĂ€ndes vĂ€ldigt fin nĂ€r vi vĂ€rmde upp men sĂ„ fort vi var stilla och vĂ€ntade pĂ„ vĂ„r tur, sĂ„ blev hon vĂ€ldigt stressad…. Hon “visslade” (ja, jag vet – uppfödaren Linda sa ju till mig att man inte ska döpa hunden till nĂ„got som man inte vill ha 😂😂😂) och kunde inte vara stilla utan klĂ€ngde pĂ„ mig och var allmĂ€nt stökig…. VĂ„gade inte vĂ€rma mycket heller dĂ„ det var vĂ€ldigt varmt. NĂ€r vi kom in pĂ„ planen sĂ„ var det en stressad Vizzla vid min sida. Hon utförde samtliga moment korrekt MEN, det noterades ljud vid sĂ„ gott som alla moment… Lite förvĂ„nad blev jag nĂ€r jag sĂ„g protokollet, dĂ„ jag inte uppfattade det sjĂ€lv alla gĂ„nger. Sen drogs det en del pĂ„ vĂ„ra ingĂ„ngar – som inte Ă€r bra! Nu har jag börjat lĂ€ra om ingĂ„ng bakom mig, vilket jag tror kan passa damen och hennes lĂ„nga kropp bĂ€ttre 😘

Trots detta skrapade vi ihop 239,5p och ett 2:a-pris – mest glad över 9 pĂ„ helheten med kommentaren: “Trevligt ekipage, bra samarbete!” 🙏

Lagom till midsommar gick jag pĂ„ semester. Första veckan blev det flytt för Pontus till hans första egna lĂ€genhet (i Ljungsbro). Trevlig lĂ€genhet och vĂ€ldigt nöjd son, det kommer nog att bli jĂ€ttebra! 😍

Andra veckan sĂ„ bĂ€r det av till Eriksöre camping pĂ„ Öland đŸ„° Underbart vĂ€der förutom 2dagar av 10, sĂ„ vi klagade inte! TvĂ„ bad om dagen blev det (ja, Ă€ven matte och husse doppade sig 😉) BĂ„da hundarna (fĂ„r man kalla dem badjĂ€vlar?? 😉) njöt i fulla drag, men var som vanligt pest och pina att föra fram till havet….. Vizzla i 2 dm koppel och fullt galopperande đŸ€ŁđŸ€ŁđŸ€Ł

NĂ€r den mest lydiga tjuvstartar, dĂ„ Ă€r det kört….😂

Efter trĂ€ningsfria dagar pĂ„ Öland, bortsett frĂ„n ett pass i specialsök, sĂ„var Vizzla vĂ€ldigt fin i lydnaden – det bĂ„dade gott för tĂ€vlingen en vecka senare, men samtidigt hade jag ju den senaste tĂ€vlingen i fĂ€rskt minne… Jag hade anmĂ€lt till dubblerad tĂ€vling i Motala men var bortlottad pĂ„förmiddagens start 😞, gissa om jag blev glad nĂ€r jag vart inringd eftermiddagen innan! 😉

NĂ€r vi vĂ€rmde upp sĂ„ la hon sig pĂ„ stĂ„ och vice versa…. 🙈 Sen var det vĂ„r tur, började med ett fint fritt följ innan det var dags för stĂ€llandet under gĂ„ng – och visst, visst la hon sig…. Vi belönades med en 5:a som kan ges omskiftet blir fel men för övrigt ser fint ut. Bortsett frĂ„n det, sĂ„ fick vi sĂ€mst 8:or i betyg och fick ihop totalt 273p!! Djeezz sĂ„ glad och lĂ€ttad jag blev!!

Eftermiddagens start blev helt plötsligt överflödig, ett uppflyttningsresultat i en klass Ă€r allt jag behöver, sĂ„ dĂ€rför meddelade jag innan start att jag skulle bryta med lekbelöning vid inkallning – och sĂ„ blev det! 😊 Vi hann fĂ„ en 7:a pĂ„ fria följet (hon var lite tagen av bĂ„de vĂ€rmen och allt stĂ„hej runtomkring) och en 9:a pĂ„ stĂ€llande under gĂ„ng – revansch pĂ„ tidigare starten dĂ€r 😉 Vid inkallningen hivade jag fram bollen och tackade för oss 😉

Kommentera