En gång är ingen gång….

Så var ännu en härlig helg till ända, en helg som bjöd på bra hundträning såväl lördag som söndag!

Igår var det dags för ännu ett pass i Larsa-hallen med den vanliga konstellationen 😉 Såsom tidigare blev det även denna gång tre härliga timmar med effektiv träning. Maia var lite väl gasad under första passet och det kom ett litet gläfs här och där. Gjorde en spännande upptäckt vid runda-momentet då jag plockade bort min matta….. När Maia hade rundat konen blev hon så paff över att mattan inte fanns där att hon stannade upp, andra skicket fungerade det som vanligt igen 🙂 Lite kul att notera vikten av denna detalj även om hon oftast aldrig gör stoppet vid denna! Riktigt kul var också att det fortfarande blev snäva fina svänger även då “riktmärket” var bortplockat -yes, yes, yes!! 🙂

Mats bjöd Maia med lördagsgodis 🙂

Avslutningsvis körde vi det nya gruppmomentet med Maia, Katzi och Bizette – och här kom dagens andra spännande aha-upplevelse… 😉 Att det kan vara jäkligt svårt att lägga sig ner på 10 meters håll efter att ha suttit upp i två minuter! Mats och jag har ju tränat mycket med våra hundar tidigare men vi har aldrig “orkat” vänta ut två minuter. Lägg sen till vikten av att verkligen sitta oavsett vid tidigare sittande i grupp så…. Maia la sig visserligen på ett kommando meeeen segt. Nu får det bli en rejäl uppsträckning av oss tvåbenta och träna precis som det kommer att bli på tävling!!

Gruppmoment! Klicka på bilden för att se alla bilder 🙂

Efter avslutad träning bjöd Mats Maia på rökt grisöra och Helene bjöd oss tvåbenta på gofika!

Idag blev det, för tredje helgen i rad(!!), spår och uppletande! 🙂 Maia spårade fint även denna gång, så kommer det inget vilt i vägen så går det bättre 😉 Uppletandet gick KANON idag! Fyra föremål på fyra skick, det gick inte lura henne med föremålet någon meter ut från stigen – nosen på påkopplad från start idag 🙂 Känns bra att ha dammat av spåret inför nästa söndag då vi har en träningsdate med en riktig spårnörd 😉 🙂

Tro’t eller ej 😉

 

2 kommentarer

  • bizzvan on 6 februari, 2017 at 09:23

  Tack gör trevlig och bra träning ? Men akta dig för bruks träsket ????

  • Ewa on 6 februari, 2017 at 07:21
   Author

  Detsamma! Ja, nu får jag se upp – speciellt när det gått så bra 😉 😀

Kommentera