Meya & Maia!

Redan onsdag, veckorna trillar på i ett tempo så man knappt hinner med! Ljust ute när jag slutar jobbet – går verkligen mot härliga tider nu!! Vårsolen var så skön idag på lunchen, tänka om jag haft en timmes lunch istället för en….

Lunchrunda med vårkänslor ☀️?

Igår blev det en frusen träning med tisdagsgruppen,  men samtidigt en kul träning då det gick riktigt bra för alla! Störningsträningen gick som en röd tråd genom gruppen och Maia briljerade – hon lät sig inte störas även om köttbullar trycktes upp mot hennes nos 😉 Kul träning som tål att underhållas! Maia fick en genomkörare på dir.apporteringen och vittringen – båda gick bra, men vittringen…  – den har blivit så jäkla bra: fort ut, fort in, rätt pinne utan att fippla med de andra, inget tugg 

Däremot på inkallningen så låg hon och sniffa, nästan kröp, när jag var på väg bort. Därmed blev det mer fokus på att träna koncentrerad jycke när jag vänder om och går ifrån, träning som oftast glöms bort men ack så viktig – får ta tag i planering/uppföljning igen!! Överhuvud taget så känner jag att vi trillar ner i samma hjulspår och jag vill verkligen inte hamna i det fyrkantiga tänket igen…

I söndags blev det träning med Martin och Meya i Mjölby, kul som vanligt!! Vi började med att lägga spår (där jag imponerade på mig själv genom att lägga ett spår på dryga kilometern 😉 ) När vi sen satt och fikade såg vi hur 2 hundar och 3 tvåbenta stampade omkring på Maias spår….

När det var dags för oss att spåra så såg vi hur upptrampat det var, men Maia kollade av lite snabbt för att sen följa sitt spår!! ? Bra drag i linan och låg nos överlag, lite slarvigt i några vinklar men jag fick bra tips av Martin, så nu känner vi oss om ännu mer peppade 😉 Brukset – here we come!! 😉 ?

Sen var det dags för spårhunden med stort S, Meya, att gå sitt spår. Efter knappt  100 meter  gick spåret ut från skogen för att passera en gårdsplan. Inga problem tyckte Meya – det blev lite bekymmer på ett ställe där det kört många bilar – oj, vad hon jobbade, riktigt kul att se – naturligtvis fixade hon det till sist!

Martin & Meya

Efter ett gigantiskt mål på McDonalds blev det ett kortare lydnadspass var. Martin och Meya var ut först och visade upp ett jättefint fritt följ och snygg inkallning – dessutom visade “prinsessan på ärten” att hon minsann kunde krypa trots snö 😉 Avslutningsvis fick de ett fritt följ med kommendering och Meya gick gång på direkten och började ljuda. Efter en liten simpel övning blev hon knäpptyst, så förhoppningsvis så…!

Meya & Maia ?

Med Maia körde jag några framåtskick och fortsatte att vela i hur jag ska göra här, gillar verkligen inte känslan att stå handfallen och rådlös. Nyttigt att dividera med någon som inte grottat ner sig i lydnadsträsket 😉

Nu dags att grotta ner sig i sängen, imorgon väntar en ny dag bland tomtar och troll….. 😉

Kommentera