Lydnadshelg!

Efter en vecka som bjöd på snöstorm var det alldeles underbart att njuta av barmark och strålande sol under helgen som gick!! Vem kunde ana detta?? Drygt +6 grader så vinterjackan åkte av – verkligen underbart!! ?

Igår blev det träning på klubben tillsammans med Helene, Suzanne och Mats . Idag förlades träningen till Korpvallen och Helene uteblev eftersom hon skulle åka och ställa Hiro i Strängnäs – vilket visade sig gått bra 🙂 ?

Maia har känts fin båda dagarna men var nog strået vassare idag. Vi fick emot slutet till en hel del bra repetitioner på framskicket – vårt absolut knepigaste del just nu! I runda-momentet har Maia bara bjudit på klockrena utföranden i dagarna två 🙂 ?

Häromkvällen blev jag nojjig när jag tänkte på tävlingsdebuten som närmar sig med stormsteg… Men varför stressa upp sig?? Har vi inte anmält till denna tävling just för att stämma av??? Jo exakt – så bort med demoner och all annan djävulskap – hundträning är och ska förbli kul!! Självklart strävar vi ju hela tiden i att bli bättre på det vi gör och få mindre felmarginaler, men inte på bekostnad av något hysteriskt quick-fix! Så vi håller oss till planen, genomför  tävlingen, kollar av  + och -, helt planenligt 😉


För övrigt känns det att våren faktiskt är på G, den tid på året då aktiviteterna sätter fart på allvar! Jag har så smått börjat planera min tävlingslydnadskurs i klubben regi med start den 2:e april, lite fix inför träningsdagen med Pia Eklund (vi i tisdagsgruppen som fixat!) den 8:e april och har anmält mig till en föreläsning  med Maria Brandel  i slutet av april: Så får du hunden att se tävling som en vanlig dag på jobbet. Mycket att se fram emot med andra ord:-) 

Maia med fokus framåt – det är bra!! 🙂

3 kommentarer

  • bizzvan on 13 mars, 2017 at 06:24

  Tack för trevlig träning?Maia såg jättefin ut ska bli kul att se eran tävlings premiär ?

  • Ewa on 13 mars, 2017 at 07:30
   Author

  Jag vet en till som såg fin ut 🙂 Förstår att du ser fram emot det 😉 det kan bli livat värre 😉

  • bizzvan on 14 mars, 2017 at 09:28

  ?

Kommentera