Full fart i april!

Nu börjar det bli plottrigt i agendan, veckorna går omöjligt ännu snabbare! Igår var det dags för andra sammankomsten på den kurs i tävlingslydnad som jag håller i. På lördag är det premiär som tävlingsledare med de nya reglerna – förvisso bara startklass (!!), men ändå – allt är nytt! Den 8:e april fyllde äldste sonen 18 år!

När det gäller vår egna träning ligger vi inte på latsidan heller. Maia började löpa i månadsskiftet, så tävlingen i Sörping blev aldrig av. Trots löp är hon sig lik, pigg och glad 🙂 Förra helgen hade vi i träningsgruppen ordnat med en träningsdag med Pia Eklund, Hundtoken, som kom ner och grillade oss. Pias positiva anda och energi smittade av sig och jag törs nog säga att alla samtliga ekipage fick en massa “braiga” tips och idéer att spinna vidare på!

Maia och jag fick tips på bra teknik när det gäller distinkta och snabba stopp/upphopp  för inkallning och fjärr. Vi har tränat lite så redan tidigare men fick många bra idéer på hur vi ska vidareutveckla det.

Påskträning i AniCura-hallen med pigg liten Maia 🙂

Påskhelgen inleddes trist – jag kom hem från jobbet med över 38 graders feber, morsade på familjen och kröp till sängs…. Sen kom snön!! På fredagen var det sedan tidigare inplanerat en heldag i Mjölby, men den ställdes in pga ovädret. Istället hyrde Mats och jag AniCura-hallen och fick till ett par timmars bra träning medan snön yrde utanför 🙂 På söndagen var det dags igen, då även med Helene och Suzanne. Inomhusträning i all ära, men nu vill vi nöta gräsmatta – hoppas att våren kommer tillbaka snart!!

Mer snö i påsk än i julas…..

Kommentera