Upp som en sol, ner som en pannkaka….

Då har vi prövat på det här med två tävlingar på samma dag, vi provade det förra söndagen i Eskilstuna (Eskilstunas Hunddressyrklubb, EHDK). En för oss ny tävlingsplats, en energisk klubb med ett fint område som rodde iland 8 klasser på en dag!

Vår första start gick bäst. Första gången som vi fick betyg på det nya runda-momentet (9:a) och hade vi fått minst en 7:a på vittringen (som är ett av våra säkra kort) så hade det resulterat i ett förstapris. Nu nollade vi det momentet trots att Maia jobbade på länge och väl. Jag var snabb att tänka “noskvalster?” och har faktiskt inlett en kur, då hon även för några träningar sedan hade det lite besvärligt. Vårt fria följ belönades denna gång med 7,5p men jag hade en fin känsla – hon var med hela tiden, fin kontakt och attityd även om vi traskade tätt nära hinder, rutan och funktionärer. Inget studsande, men hon gled ut lite på dubbla spår emellanåt. Under tiden vi körde hördes det gälla smällar från något skrotupplag? Först när vi kom dit, trodde jag att det var ljudet från en skjutbana…. Jag tror att Maia var lite berörd, för efter varje moment var hon väldigt het och bitbenägen. Jag fick använda dk för att lägga henne på inkallningen samt i rutan, det är inte heller speciellt vanligt. Spekulera går ju alltid! 😉 Vi kom 4:a av 11 på 233,5p.

Andra starten var hon säkert mer än lovligt trött, vem var inte det? 😉 Fria följet fortfarande med bra fokus men ännu mera fladdrigt, i backandet gled hon ut rejält. Då programmet var exakt som tidigare, trodde jag ju i min enfald att runda-momentet skulle utföras fräsigt – men istället fick hon för sig att runda hindret och vi drog på oss en nolla även detta race. Fixande vittringen efter superlång analys och strulade vid framskicket till rutan (som också borde varit lättare denna gång efter att ha kört densamma några timmar innan….) Slutade på 205p, ett 3:e-pris och plac. 6 av 11.

En vy över Ly3:ans plan samt konstverk på toaletten 😉

På hemvägen kändes det minst sagt lite deprimerande, men när allt fått smälta in, när jag i lugn och ro kunnat analysera lite, så har jag fått många nyttiga insikter och tankarna på framtida träningspass känns lockande 🙂 Måste också påpeka att lydnadslydnaden är så jäkla petig att jag nästan blir tokig, att det känns övermäktigt för en sån medelmåtta som mig att överhuvudtaget kunna få till en fin runda. Samtidigt så gillar jag ju detta över allt annat, så vi gnetar väl vidare 😉 Dagens andra runda dömdes av Mikael Ivanov, han är en av de fyra domarna som kommer att döma på SM om några veckor….

Ikväll har jag avnjutit sommarvärmen på altanen med ett glas rosé, firat sambons födelsedag – igår blev det ett träningspass på hemmaplan med Heléne. Vi backade för glatta livet… 😉 På söndag har vi en tävling i Västervik – känns lite sådär nu när jag helst av allt skulle vilja gå in för att lägga om träningen. Jag får försöka komma överens med mig själv att bryta vid lämpligt tillfälle om det barkar iväg, kunna fånga något positivt!

Kommentera