Långhelgen som var…..

Tillbaka till jobb och verklighet efter en underbart varm helg med högsommarvärme, jag jobbade visserligen på fredagen – vilket i sin tur ställde till problem, blev galet veckovill ? Hundarna har badat 3 gånger under lördag/söndag, så kanon att ha gångavstånd till fint badställe!!

Både Niska och Maia gillar att bada, var och n på sitt sätt 😉

På Kristi flygare var det åter igen tävling för oss, dock ingen upprepning av resultatet sist. Maia har varit disträ och luktig ett tag nu, inte mindre i Mjölby sist. Höll på få krupp på henne under rastningen innan då hon verkligen låste på doftfläckar…..

Fria följet började bra men urartade i en ”avkrok” där hon blev tittig och disträ, slängde en blick över axeln vid ett tillfälle då jag trodde hon stannat upp, riktigt så illa var det dock inte ? Vid språngmarschen och resten av momentet var hon tillbaka ”på banan” igen.

Z:at och inkallningen bra. Framskicket till rutan var katastrof…., väl inne i rutan GÅR hon och luktar, jag blir så snopen att jag typ står och tittar några sekunder innan jag återfår fattningen och ger henne ett dk med ”stå” och efterföljande ”ligg”. Vi tar revansch på dirigeringsapporteringen och går glada i hågen mot runda-momentet. Här kommer dagens tredje utropstecken: hon rundar fint, stannar upp och intar rätt skifte, går mot rätt apport – slår en blick på den men inte mer utan hoppar direkt…. Gha, otroligt trist :-/  Avslutar med en jättefin vitttring och en helt OK fjärr.

Totalt skrapade vi ihop 207,5p (3:e pris) , vi var minst sämst av alla och kammade hem 15 kg hundfoder med den segern. Pinsamt! Får se det som ett häftigt tröstpris ?

Jag har funderat mycket på allt strul vi hade och misstänker att det kan bero på den stundande skendräktigheten. Hur som helst, idag ”kom valpen” i alla fall, Maia är lite småpipig rent generellt och vill ha väldigt mycket uppmärksamhet . Hon mår inte speciellt bra denna period. Mindre mat, mer motion, försöka mota mjölkproduktionen så gott det går!

Det blev en Berner senner i år igen 😉

Ikväll blev det ett besök till Anicura Jägarvallen för vaccinering Maia och Mille. Allt tyder på att vi kommer åka dit nästa vecka då Niska har åkt på blodöra…. 🙁  Niska lever upp när det vankas bad, men annars börjar man mer och mer se en trött gammal hund.

Maia och Mille – lite flygfoto-stuk 😉 En framtass upp var 😉

Ett par dagar med övertid på jobbet har basunerats ut, bara att gilla läget…. På fredag kväll är vi anmälda till Söderköping, så imorgon kväll måste jag väl få till ett litet uppiggande träningspass. Varför inte lite fritt följ till ”Fot”-appen?? Jag gillar den skarpt – speciellt när man filar på i all ensamhet ? Måste i ärlighetens namn erkänna att tävlingen på fredag känns så där, men har bestämt mig för att se den som en tävlingsträning om det blir för tufft…..

Kommentera