Det var augusti det…

Höstupptakten i augusti med späckat schema har passerat, september bjuder (förutom regn och rusk just nu) på lite mer håltimmar 😉 De senaste veckorna har träningen gått på sparlåga, då jag mer eller mindre tappat motivationen…

Söndagen efter lägrespåret var vi i Norrköping och agerade provhundsekipage för de 3 domaraspiranter som skulle avlägga sina prov. Bra träning för oss då jag hade möjlighet att belöna emellan momenten 🙂 Maia var busig men gjorde ändå bra ifrån sig, att det vimlade av en massa folk på plan tog hon inte notis av. En av referensdomarna kom fram efteråt och sa att hon tyckte det var en härlig hund – sånt är lika kul att höra varje gång det inträffar 🙂

Aspirantprov för domare pågår….

En vecka senare var det dags igen, denna gången “på riktigt”. Kände mig lite tveksam när jag anmälde till Mjölby eftersom hon på tävlingen där tidigare i år var lite “spooky”, men denna gång var hon som vanligt. Speciellt kul var det att sätta 10:an på rutan, det har ju gått lite troll i framskicket. Full pott fick vi även på vittringen. På nya rundamomentet och dir.apporteringen fick vi 9,5p, där halvpoängerna som drogs berodde på att Maia var tvungen att dra ett litet ljud vid ingångarna…. 9:a på z:at, 7,5 på inkallning samt sjuor på ff och fjärr. I fjärren blev det dk på ett skifte samt nos (hmm), fria följet var av det slarvigare utförandet denna dag 😉 Avslutade med 10/9,5 på gruppmomenten och kammade totalt ihop 281,5p.

Maia efter segerrundan

Jag har anmält mig till DM:et på hemmaplan i början oktober men sen kommer det nog inte bli fler tävlingar. Vi har liksom inget mer att sträva efter i dagsläget utan tjänar mer på att få till bra träningar och vässa formen till nästa år 🙂

Kommentera