We’re back again ;-)

Det var ett tag sen det bloggades här…. Vi har inte på något sätt legat på latsidan, snarare tvärtom – mer blogginspirationen som saknats 😉

Vi kom med på ett lägrespår i Finspång efter att ha varit 4:e reserv. Denna gång gick det åt pipsvängen nästan på direkten fastän  Maia hade varit på spåret. Jag har ingen aning om vad som strulade, men några pinnar hittade hon inte och till sist tog spåret “slut”…. Ja ja, nya tag nästa år – jag har bestämt mig för att träna lite mer spår 😉

Sen kom då tävlingen som skulle sätta P för tävlingsåret 2017, DM:et på hemmaplan… Som jag sett fram emot denna start, att få gå in och showa på hemmaplan – men med facit i hand kunde det inte gått värre. Jag upplevde Maia som orolig och klängig – sättandet i z:at krävde 3 kommandon. Andra normalt sett “supersäkra” moment såsom dir.- och vittringsapportering gick också  åt skogen…. Resultatet i sig hade ingen betydelse, men känslan – inget kul att avsluta säsongen så….

Sista lördagen i oktober var det dags för en träningsdag med Martin och Meya 🙂 Vi började med spår, lunchade på “Donken”  och avslutade med lydnad – som nästan alltid 🙂 Maia skötte sig riktigt fint i spåret och Meya glänste i vanlig ordning, även på lydnaden skötte sig systrarna fint!

Maia & Meya ?

I lördags var det dags för vår absolut sista tävling för säsongen oavsett. Mina förhoppning var att få till en tävling med en go känsla helt oberoende av poäng, med en hund vid sidan som kan göra  tekniska fel men med humöret på topp.

Jag kan nog inte blivit mer nöjd faktiskt, Maia var som vanligt med på noterna och känslan rakt igenom var go 🙂 Idag var mer hon mer gasad än vanligt och gav till med ett skall helt apropå ingenting under fria följet ? På z:at missade hon skiftet sitt, men annars fick vi till ett program utan större misstag. Hon sumpade tre fullpottare genom att ljuda lite nöjt vid avsluten…. ? Kan ju känns ju lite onödigt, men pyser det ur öronen så gör det ? På inkallningen fick vi en 6:a med motiveringen “ngn lång stoppsträcka, studsar mot förare” – jag upplevde inkallningen som en av våra bättre och när jag senare tittade på filmen står jag fast vid det.

Vi skrapade ihop 260,5p och kom 3:a av sju startande, hade det inte varit -10p för ljuden så…. Hur är det man säger, om om inte fanns 😉

2 kommentarer

  • bizzvan on 11 november, 2017 at 05:04

  Grattis till ännu en bra säsong ?? Inte dåligt att kvala in till lydnads SM ?

  • Ewa on 18 november, 2017 at 12:16
   Author

  Tack!! 🙂 Nu blir det ju inget SM för vår del i alla fall, men kul å se att vi fått till det i år med alla de nya reglerna 🙂

Kommentera