Fullt upp!!

Höstsäsongen har verkligen dragit igång på allvar nu! Först löpte tjejerna och det blev att par spårtävlingar att lämna återbud till när det gällde Maia, men nu har vi “fritt fram” hela hösten 😄.

Sista augusti drog vi till Valdemarsvik för höstens första lydnads-3:a, första starten sedan SM:et. Värsta brittsommaren infann sig och jag kände mig helstekt väl ute på planen, Maia var allt lite tagen hon också. Om det var värmen som gjorde att jag fick hjärnsläpp, det låter jag vara osagt – men så tokigt det blev! 🙄 Jag som alltid stannar Maia inne i rutan och sedan kommenderar ligg, hör mig själv vråla LIGG när hon når rutan. 🙈 I samma sekund inser jag mitt klantiga misstag och efter momentets slut, som bortsett från min tabbe gick kanon, ser jag domaren stå och klia sig i huvudet 😉 “Ewa, det står att du ska ställa hunden?!”  Haha, så kan det gå om inte hjärnan är på 😉 Vi fick ett 1:a-pris trots allt och kom 2:a  av 6 startande.

Helgen efter var det dags för start på hemmaplan. Ingen direkt fördel för oss, vi har inte lyckats så bra hemma om man bortser från lydnadsdebuten i klass 1 2013 😉 Idag gick det faktiskt riktigt bra, hade en sprallig Maia vid min sida och känslan var god 😍 Lite missförstånd vid framskicket till rutan och några småmissar här och där, men räckte ändå till ett förstapris och klasseger.

Med “lilla” Vizzla går det sakta men säkert framåt. Hon är otroligt duktig på många saker och riktigt mysig att träna med 😍 Stadgan är väldigt fin (om man bortser från att hon ofta envisas med att lyfta ena tassen 🙈). Det som vi kampanjar nu är fria följet, jag har en viss tendens att “glömma” det momentet, även när det gäller Vizzlas träning….. Från att ha upplevts som “en bläckfisk” vid min sida, börjar hon nu bli riktigt balanserad 🤩 Nedan en liten film från träningen i helgen:

 

Funderar lite på om vi ska testa en startklass innan årsskiftet, så vi vet vad vi ska lägga krutet på i vinter. Vi får se, men lite kul vore det allt! Vad vi måste fila på i så fall är ingångarna, där är det fortfarande en del hjälper som behövs där!

På lördag är det dags för Maia igen, rankingtävling i Söderköping! Ja, vi ser det som en kul grej då det går inomhus i Larsa-hallen där vi tränade rätt flitigt förr. Det gäller ju att hitta lite guldkorn då vi inte har så mycket annat att tävla för – därför har vi av bara farten anmält till såväl till DM som RM 😎👍

 

Kommentera